Organic

Een gezonde voeding begint met de kwaliteit van de ingrediënten die gebruikt worden. Bij Detox Delight gebruiken we verse, onbehandelde groenten en fruit die de juiste mate van rijpheid hebben, duurzaam zijn geteeld zonder onnodige schadelijke stoffen. We proberen zo veel mogelijk  seizoensgebonden producten te gebruiken, maar uiteraard hebben we ook gezonde exotische producten zoals avocado's, kokosnoten , cashewnoten , etc. evenals veel van de bekende superfoods die niet lokaal groeien zoals maca , microalgen , goji en acai bessen. Al het voedsel dat we importeren is eersteklas biologisch.

 

Natural

Alle DETOX DELIGHT sappen, soepen en snacks zijn 100% natuurlijk. Ze bevatten geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen, geen smaakversterkers en natuurlijk geen toegevoegde suikers of andere kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Wat je proeft is 100% puur natuur!

Onze natuurlijke, plantaardige producten worden elke dag verse in onze keuken in Amsterdam met liefde bereid.

DETOX DELIGHT producten worden NOOIT gepasteuriseerd of geconserveerd . Daarom zijn bijna al onze producten maximaal 5 dagen houdbaar.

Gluten-free

Veel mensen zijn gevoelig voor gluten; de eiwitten die vaak in tarwe en andere granen zit . Symptomen van overgevoeligheid voor gluten zijn onder meer vermoeidheid, buikpijn, gasvorming, diarree en constipatie. Gluten kunnen ook het metoblisme vertragen, zelfs bij mensen die denken het wel te kunnen verdragen. Daarom  gebruiken we bij DETOX DELIGHT alleen maar glutenvrije ingrediënten.

Vegan

Alles wat wij liefdevol bereiden bestaat voor 100% uit plantaardige ingrediënten. Onze sappen, soepen en snacks bevatten niets wat afkomstig is van dieren - niet eens visolie . Ze zijn toch rijk aan eiwitten, maar alleen de plantaardige soort . Het nemen van een gezonde break met DETOX DELIGHT betekent niet dat je permanent veganistisch moet gaan leven. Maar een paar dagen of weken zonder dierlijke eiwitten zal je lichaam goed doen. Je lichaam verteert namelijk plantaardige eiwitten veel makkelijker.

 

Cold-pressed

DETOX DELIGHT sappen zijn koud geperst. Dit betekent dat ze vooral voorzichtig geproduceerd zijn door middel van hydraulische persen. Waarom is dat zo belangrijk?

Het sleutelwoord hier is "oxidatie." Vitamines zijn gevoelig voor licht, maar in het bijzonder zuurstof. Hydraulische juicers persen groenten en fruit onder hoge druk om zo de maximale hoeveelheid vitaminen, mineralen en waardevolle enzymen uit de plantaardige vezels te halen. Centrifugale juicers, waarmee u ongetwijfeld thuis al mee vertrouwd bent, werken heel anders; Deze machines gebruiken een snel roterende schijf waarbij groenten en fruit fijn geraspt worden en vervolgens krachtig door een zeef gehaald worden. Door de rotatie van deze schijf ontstaat een sterke luchtstroom, waardoor er zuurstof ontstaat en dit de oxidatie van het sap versnelt. Het resultaat is een snellere ontleding van belangrijke stoffen en vitaminen. "Cold-pressed" is dan ook een belangrijk kwaliteitskenmerk van vers sap.